Başkent polisinden kredi kartı tefecilerine operasyon: 9 gözaltı

Ankara mali polisi, resmi belgede sahtecilik ve kredi kartı tefeciliği yapan suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda 9 kişiyi gözaltına aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar ve Suç Gelirleriyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda suç örgütünün izine rastlayan polis operasyon düzenledi. Operasyonda, 7 kişi gözaltına alındı. Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 4 adet boş tapu, 1 adet şahıs adına diploma, 2 adet sahte çek, 1 adet sahte tapu, 2 adet dizüstü bilgisayar, farklı firmalara ait 2 adet kaşe, 3 adet senet aslı, muhtelif dijital materyal, 6 şahıs adına hazırlanmış banka kredi müracaat evrakları ele geçirildi.

Emniyette sorgulanan zanlıların bazı şahıslar üzerine habersiz şirket kurduğu ortaya çıktı. Sahte fatura temin eden şebekenin firmalara ait faturaları kopyalayıp ikiz fatura yaparak yüzde 2 ila 10 arası komisyona bu faturaları elden çıkardığı belirtildi. Zanlıların kurduğu paravan şirketle bir yıl boyunca piyasayı dolandırdığı kaydedildi. Çek, diploma, tapu gibi belgeleri de kopyaladığı öğrenilen çetenin, düzenledikleri belgeleri sattıkları ortaya çıktı. Çeteden çek alan esnafın ancak bankaya gittiğinde çekin sahte olduğunu anladığı ifade edildi.

Mali polisin düzenlediği ikinci operasyonda ise kredi kartı borcunu ödeyemeyen şahısların Altındağ'da belirlenen bir adreste şebekeden yardım aldığı öğrenildi. Bankadan 8 POS cihazı temin eden şebekenin, kredi kartı borcu ödeyenlerin taksitlerini yüzde 4 faizle başka kartlarla takla attırıp ödediği öğrenildi. Borcu olan şahısların kredi kartını ellerinde bulunduran zanlıların böylece şahsın taksitini bir ay ertelediği ortaya çıktı. Zanlıların bu yöntemle günlük yaklaşık bin 200 lira kazanç sağladığı tespit edildi.

Düzenlenen operasyonda 3 kişiyi gözaltına alınırken, şahısların ev, işyerleri ve araçlarında yapılan aramada, 146 bin 100 TL para 103 adet değişik kişilere ait kredi kartı, 16 adet değişik meblağlarda ve alacaklı kısmı boş olan imzalı borç senetleri, 15 adet değişik bankalara ait imzalı dekontlar, 5 adet değişik bankalara ait pos cihazları ele geçirildi.

Her iki operasyonda gözaltına alınan 9 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber